Πασχαλινά Σοκολατένια Αυγά

Αυγά με σοκολάτα : Ποια είναι η προέλευσή τους και τι συμβολίζουν

αυγά με σοκολατα

Η εποχή που λατρεύουμε όλοι πλησιάζει! Το αγαπημένο μας Πάσχα γιορτάζεται με λαμπρότητα σε όλον τον κόσμο και σχετίζεται με την έναρξη των αλλαγών! Στην Ελλάδα, η περίοδος του Πάσχα συνδέεται έντονα με τα αυγά με σοκολάτα, τις λαμπάδες, το αρνί στη σούβλα, τα βαμμένα κόκκινα αυγά, το τσουρέκι, τα κουλουράκια και πολλά ακόμη πασχαλινά εδέσματα !

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι συμβολίζουν τα πασχαλινά αυγά σοκολατένια και πώς προέκυψε η παράδοση αυτή; Η ιστορία που κουβαλάνε τα αυγά με σοκολάτα είναι πολύ μεγάλη, σχεδόν 150 χρόνια!

Αυγά – Η σύνδεσή τους με τη θρησκεία

Το αυγό, από αρχαιοτάτων χρόνων, αποτέλεσε σύμβολο της ζωής, της δημιουργίας, της αναγέννησης και φυσικά της γονιμότητας. Χρησιμοποιήθηκε από πολλές θρησκείες και σε κάθε είδους θρησκευτικές τελετές. Σταδιακά, ξεκίνησαν προσπάθειες διακόσμησης των αυγών. Υλικά όπως κερί ή κάρβουνο ήταν ο τρόπος να ζωγραφιστούν σχέδια πάνω στα αυγά.

Η μετάβαση σε αυγά με σοκολάτα!

Η χρήση του κακάο έγινε κάπου στις αρχές του 19ου αιώνα από Γάλλους και Γερμανούς ζαχαροπλάστες. Η πρώτη «απόπειρα» έγινε με τη δημιουργία αυγών σε συμπαγή μορφή.

αυγά με σοκολάτα

Αρκετά χρόνια αργότερα, ο γνωστός παραγωγός σοκολάτας John Cadbury άρχισε να λιώνει τη σοκολάτα και να τη ρίχνει μέσα σε καλούπια και να παρουσιάζει το σχέδιο που επιθυμεί. Σταδιακά, η διαδικασία εξελίχθηκε και το πρώτο σοκολατένιο αυγό κυκλοφόρησε το 1873. Με την πάροδο των ετών, τα αυγά με σοκολάτα ξεκίνησαν να στολίζονται με διάφορα μοτίβα.

Και αφού η αρχή είχε ήδη γίνει, ζαχαροπλάστες από την Ολλανδία, τη Γαλλία, Αγγλία και τη Γερμανία ξεκίνησαν να τροποποιούν τα αυγά με σοκολάτα και εξωτερικά. Ξεκίνησαν να επενδύουν στο εξωτερικό φινίρισμα και να το τελειοποιούν συνεχώς, καταλήγοντας σε όλο και πιο ιδιαίτερα φινιρίσματα. Η καλλιτεχνική τους υπόσταση άρχισε να διευρύνεται με την πάροδο των ετών. Επιρροές από τη βικτωριανή εποχή εμπλούτισαν τα σχέδια, ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησαν να χρησιμοποιούνται και άλλα καλούπια, κυρίως ζώα, όπως λαγοί, πάπιες και κόκορες.

σοκολατενια πασχαλινα αυγα αυγα

Αυγά με σοκολάτα στην Ελλάδα

Η Ελλάδα, μετά το 1830, ξεκίνησε να εισάγει πολλές ευρωπαϊκές συνήθειες στην κουλτούρα της. Σταδιακά, τα ζαχαροπλαστεία ξεκίνησαν να διαθέτουν στο κοινό τους αυγά με σοκολάτα σε διάφορα μεγέθη και φυσικά διάφορες εκπλήξεις μέσα σε αυτά. Η ποικιλία στα σοκολατένια πασχαλινά αυγά διαμορφωνόταν χρόνο με το χρόνο ανάλογα με τις τάσεις της εποχής.

Σήμερα, αυγά με σοκολάτα αγοράζονται σε χύμα μορφή από τα καταστήματα και διακοσμούνται με περίτεχνο τρόπο με βάση το προσωπικό γούστο του κάθε ζαχαροπλάστη. Η φαντασία φυσικά είναι ανεξάντλητη ! Το Πάσχα στην Ελλάδα συμπίπτει με τον ερχομό της Άνοιξης και την άνθιση των λουλουδιών, κάτι που αυξάνει κι άλλο τη φαντασία.

Σοκολατένια αυγά: Η σύνδεση με το Πάσχα

Το σήμα κατατεθέν του Πάσχα δεν είναι άλλο από τα αυγά! Όπως είπαμε και στην αρχή, το αυγό συμβολίζει τη γέννηση, τη δημιουργία και την ανανέωση. Μοιραία, τα αυγά με σοκολάτα, σαν μια πιο νόστιμη εκδοχή δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τη γιορτή του Πάσχα. Άλλωστε, χρόνο με το χρόνο εμπλουτίζονται γευστικά με ολοένα και περισσότερους διαφορετικούς συνδυασμούς.

Θα βρούμε εύκολα αυγά με σοκολάτα υγείας ή σοκολάτα γάλακτος, αλλά και αυγά με σοκολάτα λευκή. Σοκολατένια πασχαλινά αυγά, πασχαλινά αυγουλάκια, με γέμιση ή χωρίς! Τυλιγμένα με πολύχρωμα περιτυλίγματα, πάντα στο θέμα των ημέρων συναρπάζουν και εντυπωσιάζουν μικρούς και μεγάλους.

Σοκολατένια πασχαλινά αυγά με ποικιλία σχεδίων

Στα σοκολατένια πασχαλινά αυγά χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο η ζαχαρόπαστα για τη δημιουργία σχεδίων σε διάφορα μοτίβα και διάφορα χρώματα. Η ζαχαρόπαστα, εύκολο υλικό στη χρήση της μπορεί να δημιουργήσει μεγάλη ποικιλία σχεδίων ανάλογα με τις τάσεις της κάθε εποχής.

Η εξέλιξη στη ζαχαροπλαστική κάνει τους ειδικούς στο χώρο να ανταγωνίζονται για το ποιος θα φτιάξει τα πιο όμορφα πασχαλινά σοκολατένια αυγά με ζαχαρόπαστα! Κάθε λογής ζωάκι, της φάρμας ή της ζούγκλας, λουλούδια κάθε λογής και κάθε μεγέθους, αγαπημένοι επώνυμοι παιδικοί ήρωες και ό,τι μα ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς διακοσμείται με ζαχαρόπαστα πάνω στα αυγά με σοκολάτα.

σοκολατενια πασχαλινα αυγα

Όποιος και να είναι ο συμβολισμός που έχουν τα σοκολατένια πασχαλινά αυγά, φροντίστε να προμηθευτείτε έγκαιρα με τη μέγιστη δυνατή ποσότητα για να ικανοποιήσετε πλήρως όλη τη ζήτηση! Εντυπωσιάστε με τις διαθέσιμες προτάσεις σε αυγά με σοκολάτα και γίνετε εσείς ο top προορισμός για το Πάσχα του 2023 στην περιοχή σας!

Ανακαλύψτε στο site μας πασχαλινά σοκολατένια αυγά χονδρικής πώλησης  και εντυπωσιάστε τους πελάτες σας!