Πασχαλινά Σοκολατένια Αυγά

Αυγά με σοκολάτα : Ποια είναι η προέλευσή τους και τι συμβολίζουν

αυγά με σοκολατα

Η εποχή που λατρεύουμε όλοι πλησιάζει! Το Πάσχα γιορτάζεται με λαμπρότητα και σχετίζεται με την έναρξη των αλλαγών. Στην Ελλάδα, η περίοδος του Πάσχα συνδέεται έντονα με τις λαμπάδες, το αρνί στη σούβλα, τα βαμμένα κόκκινα αυγά, το τσουρέκι, τα κουλουράκια και πολλά ακόμη πασχαλινά εδέσματα όπως τα αγαπημένα αυγά από σοκολάτα.

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι συμβολίζουν τα πασχαλινά σοκολατένια αυγά και πώς προέκυψε η παράδοση αυτή; Η ιστορία που κουβαλάνε τα αυγά με σοκολάτα είναι πολύ μεγάλη, σχεδόν 150 χρόνια!

Αυγά – Η σύνδεσή τους με τη θρησκεία

Το αυγό, από αρχαιοτάτων χρόνων, αποτέλεσε σύμβολο της ζωής, της δημιουργίας, της αναγέννησης και φυσικά της γονιμότητας. Χρησιμοποιήθηκε από πολλές θρησκείες και σε κάθε είδους θρησκευτικές τελετές. Σταδιακά, ξεκίνησαν προσπάθειες διακόσμησης των αυγών. Υλικά όπως κερί ή κάρβουνο ήταν ο τρόπος να ζωγραφιστούν σχέδια πάνω στα αυγά.

Η μετάβαση σε αυγά με σοκολάτα

Η χρήση του κακάο έγινε κάπου στις αρχές του 19ου αιώνα από Γάλλους και Γερμανούς ζαχαροπλάστες. Η πρώτη «απόπειρα» έγινε με τη δημιουργία αυγών σε συμπαγή μορφή.

αυγά με σοκολάτα

Αρκετά χρόνια αργότερα, ο γνωστός παραγωγός σοκολάτας John Cadbury άρχισε να λιώνει τη σοκολάτα, να τη ρίχνει μέσα σε καλούπια και να παρουσιάζει το σχέδιο που επιθυμεί. Σταδιακά, η διαδικασία εξελίχθηκε και το πρώτο σοκολατένιο αυγό κυκλοφόρησε το 1873. Με την πάροδο των ετών, τα αυγά με σοκολάτα ξεκίνησαν να στολίζονται με διάφορα μοτίβα.

Και αφού η αρχή είχε ήδη γίνει, ζαχαροπλάστες από την Ολλανδία, τη Γαλλία, Αγγλία και τη Γερμανία ξεκίνησαν να επενδύουν στο εξωτερικό φινίρισμα και να το τελειοποιούν συνεχώς, καταλήγοντας σε όλο και πιο ιδιαίτερα φινιρίσματα. Η καλλιτεχνική υπόσταση των σοκολατένιων άρχισε να διευρύνεται με την πάροδο των ετών. Επιρροές από τη βικτωριανή εποχή εμπλούτισαν τα σχέδια, ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησαν να χρησιμοποιούνται και άλλα Πασχαλινά καλούπια, κυρίως ζώα, όπως λαγοί, πάπιες και κόκορες. Έτσι, γεννήθηκε και το αγαπημένο σοκολατένιο λαγουδάκι.

σοκολατενια πασχαλινα αυγα αυγα

Αυγά από σοκολάτα στην Ελλάδα

Η Ελλάδα, μετά το 1830, ξεκίνησε να εισάγει πολλές ευρωπαϊκές συνήθειες στην κουλτούρα της. Σταδιακά, τα ζαχαροπλαστεία ξεκίνησαν να διαθέτουν στο κοινό τους αυγά από σοκολάτα σε διάφορα μεγέθη που συχνά περιείχαν και διάφορες εκπλήξεις. Η ποικιλία στα σοκολατένια πασχαλινά αυγά διαμορφωνόταν χρόνο με το χρόνο ανάλογα με τις τάσεις της εποχής.

Σήμερα, τα αυγά με σοκολάτα αγοράζονται σε χύμα μορφή από τα καταστήματα και διακοσμούνται με περίτεχνο τρόπο, με το προσωπικό γούστο του κάθε ζαχαροπλάστη και ανεξάντλητη φαντασία, αποτυπώνοντας την αίσθηση που έχει το Πάσχα στην Ελλάδα μιας και συμπίπτει με τον ερχομό της Άνοιξης και την άνθιση των λουλουδιών.

Σοκολατένια αυγά: Η σύνδεση με το Πάσχα

Το σήμα κατατεθέν του Πάσχα δεν είναι άλλο από τα αυγά! Μοιραία, τα αυγά με σοκολάτα, σαν μια πιο νόστιμη εκδοχή δεν θα μπορούσαν να λείπουν από αυτή την εορτή. Άλλωστε, χρόνο με το χρόνο εμπλουτίζονται γευστικά με ολοένα και περισσότερους διαφορετικούς συνδυασμούς.

Θα βρούμε αυγά από σοκολάτα υγείας, σοκολάτα γάλακτος ή λευκή σοκολάτα. Επίσης πασχαλινά αυγουλάκια με κάθε λογής γέμιση ή και χωρίς, με πολύχρωμα περιτυλίγματα, πάντα στο θέμα των ημέρων συναρπάζουν και εντυπωσιάζουν μικρούς και μεγάλους.

Σοκολατένια πασχαλινά αυγά με ποικιλία σχεδίων

Στα σοκολατένια πασχαλινά αυγά χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο η ζαχαρόπαστα για τη δημιουργία σχεδίων σε διάφορα μοτίβα και διάφορα χρώματα. Η ζαχαρόπαστα, εύκολο υλικό στη χρήση της μπορεί να δημιουργήσει μεγάλη ποικιλία σχεδίων ανάλογα με τις τάσεις της κάθε εποχής.

Η εξέλιξη στη ζαχαροπλαστική κάνει τους ειδικούς στο χώρο να ανταγωνίζονται για το ποιος θα φτιάξει τα πιο όμορφα πασχαλινά σοκολατένια αυγά με ζαχαρόπαστα! Κάθε λογής ζωάκι, της φάρμας ή της ζούγκλας, λουλούδια κάθε λογής και κάθε μεγέθους, αγαπημένοι επώνυμοι παιδικοί ήρωες και ό,τι μα ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς διακοσμείται με ζαχαρόπαστα πάνω στα αυγά με σοκολάτα.

σοκολατενια πασχαλινα αυγα

Εάν είστε επαγγελματίας στον χώρο της ζαχαροπλαστικής, φέτος έχετε την ευκαιρία να διαλέξετε μέσα από μια μεγάλη ποικιλία σε σοκολατένια αυγά, σε πολλές γεύσεις, χρώματα και μεγέθη. Εντυπωσιάστε με τις προτάσεις μας σε αυγά με σοκολάτα και γίνετε εσείς ο top προορισμός για το Πάσχα του 2023 στην περιοχή σας.

Ανακαλύψτε στο site μας πασχαλινά σοκολατένια αυγά χονδρικής πώλησης  και εντυπωσιάστε τους πελάτες σας!