Γενικά

Διάφανα Κουτιά : 4+1 λόγοι να ξεκινήσετε να συσκευάζετε τώρα!

διάφανα κουτιά

Δεν είναι λίγες οι φορές που μέσα από τα blogs μας σας έχουμε παροτρύνει να τοποθετήσετε τα προϊόντα σας μέσα σε διάφανα κουτιά. Έχουμε παρατηρήσει ότι το να βάζετε σε συσκευασίες αυτά που διαθέτει τοι κατάστημά σας είναι μια πολύ “in” πρόταση! Μπορεί να φέρει πολύ πολύ μεγαλύτερο τζίρο στο κατάστημά σας από αυτόν που ήδη κάνετε!

Η συσκευασία είναι το άλφα και το ωμέγα για τον πελάτη και το συσκευασμένο προϊόν. Έχει καταλυτικό ρόλο είτε αγοραστεί μεμονωμένα, είτε αγοραστεί συμπληρωματικά με τα υπόλοιπα προϊόντα σας. Στο σημερινό άρθρο θα εξετάσουμε τους λόγους για τους οποίους πρέπει να συσκευάζετε σοκολατάκια, marshmallows και ό,τι άλλο σκεφτείτε σας μέσα σε διάφανα κουτιά. Εντοπίσαμε 5 βασικούς λόγους και πάμε να τους αναλύσουμε αμέσως!

1. Προστασία Προϊόντος. Τα διάφανα κουτιά προστατεύουν διπλά!

Εν μέσω πανδημίας, δεν είναι λίγοι εκείνοι που δυσανασχετούν με τα χύμα προϊόντα. Πολύς κόσμος έχει στο μυαλό του σαν «πιο ασφαλές» το προϊόν που είτε έχει περιτύλιγμα, είτε βρίσκεται σε συσκευασία. Προϊόντα σε διάφανα κουτιά θεωρούνται πιο ασφαλή καθώς δεν επηρεάζονται από μικροοργανισμούς και τυχόν μικρόβια που βρίσκονται στο περιβάλλον. Η «υγιεινή» είναι σίγουρα η νούμερο ένα λέξη στο λεξιλόγιό μας τα τελευταία δύο χρόνια. Τα διάφανα κουτιά βοηθούν σημαντικά στη διατήρηση αυτής!

Επιπλέον, όταν τα προϊόντα συσκευάζονται σε διάφανα κουτιά, προστατεύονται και διατηρούν με καλύτερο τρόπο τη γεύση, την υφή και την ποιότητά τους. Όταν αναφερόμαστε σε σοκολατάκια, σίγουρα η σοκολατιέρα είναι το απόλυτο σημείο αποθήκευσης. Ωστόσο, όταν ένα προϊόν γυμνό είναι εκτεθειμένο στις εξωτερικές περιβαλλοντικές συνθήκες. Έτσι, είναι πολύ εύκολο να μεταβληθεί η υφή του και κατ’ επέκταση η ποιότητά και η γεύση του.

διάφανα κουτιά

Για να είμαστε πιο αναλυτικοί, προϊόντα μέσα σε διάφανα κουτιά μπορούν να επηρεαστούν λιγότερο από μεταβολές της θερμοκρασίας καθώς και της υγρασίας τους καταστήματός σας. Ακόμα και μια βιτρίνα που είναι εκτεθειμένη έστω και για λίγη ώρα στον ήλιο μπορεί να κάνει τα σοκολατάκια σας να «ασπρίσουν» και να υγροποιηθούν.

2. Διάφανα κουτιά, γιατί είναι θέμα marketing…!

Φυσικά έξω από κάθε διάφανη συσκευασία είστε ελεύθεροι να τοποθετήσετε αυτό που θα κάνει τον πελάτη να σας θυμάται! Την κορδέλα σας, το αυτοκόλλητό σας και οτιδήποτε άλλο σκεφτείτε ότι δίνει προστιθέμενη αξία στην επιχείρησή σας! Για παράδειγμα, διάφανα κουτιά με σοκολατάκια και το αυτοκόλλητο του καταστήματός σας δημιουργούν ένα πολύ όμορφο και καλαίσθητο αποτέλεσμα που φυσικά έχει την ταυτότητά σας!

Συμπερασματικά, επενδύστε σε διάφανα κουτιά σε απλά σχήματα και δώστε έμφαση στην τυπογραφία της φίρμας σας πάνω στην κατάλληλη κορδέλα ή το αυτοκόλλητο. Πέρα από το λαχταριστό εσωτερικό της συσκευασίας, αυτό που θα μείνει στο μυαλό του πελάτη σας και θα περάσει όλα τα υποσυνείδητα μηνύματα που θέλετε είναι η φίρμα σας !

διάφανα κουτιά

3. Όταν το κόστος μετράει!

Αντιλαμβάνεστε ότι οι τιμές ανά κιλό αρχίζουν να φαίνονται ξεπερασμένες στα μάτια του καταναλωτή σας. Όταν πρόκειται για προϊόντα που έχουν τσουχτερές τιμές ανά κιλό η λύση είναι μία. Διάφανα κουτιά! Είναι πολύ διαφορετικό να υπάρχει ταμπέλα που θα αναγράφει 30€/κιλό και πολύ διαφορετικό να υπάρχει ταμπέλα 6€ στην επιμέρους συσκευασία. Για να το πούμε ακόμα πιο απλά το 6€ χτυπάει πολύ πολύ καλύτερα στο μάτι από ότι το 30€..!

Από την άλλη για εσάς μπορεί η αποθήκευση προϊόντων σε διάφανα κουτιά να έχει σημαντικό διαχειριστικό πλεονέκτημα. Τι εννοούμε ; Οι συσκευασίες πιάνουν λιγότερο χώρο στο κατάστημά σας από δίσκους που θα πρέπει να τοποθετηθούν πάνω σε ράφια. Ταυτόχρονα, λιγότερο χώρο πιάνουν και στην αποθήκη σας, γεγονός που μάλλον θα σας εξυπηρετήσει!  Επιπλέον, προϊόντα μέσα σε δίσκους μπορεί να δημιουργούν άλλου είδους ανάγκες όπως συχνότερο καθάρισμα της επιφάνειας και του γύρω χώρου.

4. Γιατί απλά διευκολύνουν τον πελάτη σας!

Ο στόχος σας είναι να ικανοποιήσετε τον πελάτη σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο! Στην εποχή που ο πελάτης σας αξιολογεί από τη στιγμή που θα μπει μέχρι τη στιγμή που θα φύγει από το κατάστημά σας, θα πρέπει μέσα σε όλα να προσέξετε και αυτό! Τη διευκόλυνση και την ταχύτερη εξυπηρέτησή του! Οι πελάτες αναζητούν προϊόντα είτε σαν ένα κέρασμα για τη δουλειά του ή ένα κέρασμα για μια γιορτή, ή ακόμα και ένα σνακ για δική τους κατανάλωση.

Η επιλογή σε προϊόντα μέσα σε διάφανα κουτιά δίνει την άμεση λύση σε όποιον ψάχνει και την πιο άμεση εξυπηρέτηση. Τα προϊόντα που θα επιλέξει ο πελάτης σας δεν χρειάζονται ζύγισμα, θα το έχετε κάνει εσείς, δεν χρειάζονται να γίνουν «πακέτο», θα το έχετε κάνει εσείς, και φυσικά δεν χρειάζονται τιμή μιας και θα την έχετε έτοιμη!

διάφανες συσκευασίες

Με αυτόν τον τρόπο ο πελάτης θα δαπανήσει το λιγότερο δυνατό χρόνο στο κατάστημά σας! Έπειτα, εσείς θα αποφύγετε συνωστισμό στο χώρο σας, κάτι που ίσως δημιουργήσει εκνευρισμό και ένταση στους υπόλοιπους πελάτες σας. Επιπλέον, πιστέψτε μας! Οι βιαστικοί σας πελάτες θα εκτιμήσουν το γεγονός ότι έχετε προτάσεις που δεν τους προσθέτουν αναμονή και θα γίνουν το πιο πιστό κοινό σας!

5. Διάφανα κουτιά γιατί αυτό είναι η τάση!

Πέραν των υπολοίπων λόγων, χρόνο με το χρόνο παρατηρούμε ολοένα και περισσότερα καταστήματα τροφίμων να χρησιμοποιούν συσκευασίες και διάφανα κουτιά. Η ζήτηση σε υλικά συσκευασίας χρόνο με το χρόνο αυξάνεται και οι εταιρίες που παράγουν και διαθέτουν είδη και υλικά συσκευασίας έχουν ανοδική πορεία.

Σε συνέχεια αυτών, διάφορες μελέτες έχουν πραγματοποιηθεί και αναλύουν πώς τα χρώματα, τα σχέδια και οι συνδυασμοί τους επιδρούν στην αγοραστική συμπεριφορά. Δεν θέλουμε να σας μπερδέψουμε, θα το αναπτύξουμε σε επόμενο άρθρο! Αυτό που μετράει είναι το ότι η «φωνή» του προϊόντος είναι η εικόνα του και η πιο σωστή εικόνα είναι αυτή που θα κερδίσει. Η αγοραστική απόφαση είναι άμεση συνάρτηση της εμφάνισης του προϊόντος!

Συμπερασματικά

  • Είναι πολύ σημαντική η δημιουργία συσκευασιών στο κατάστημά σας. Σοκολατάκια, τρούφες, πραλίνες, marshmallows, ξηροί καρποί, ζαχαρώδη και ό,τι άλλο έχετε στο μυαλό σας μπορεί να τοποθετηθεί έξυπνα σε συσκευασίες των 200 ή 300 γραμμαρίων!
  • Θα φέρει φυσικά τη σφραγίδα του καταστήματός σας και θα οδηγήσει σε παραπάνω τζίρο από αυτόν που υπολογίζατε.
  • Επενδύστε στα κατάλληλα διάφανα κουτιά, σε κορδέλες με χρώματα ταιριαστά με το προϊόν, επενδύστε σε ανακυκλώσιμα υλικά, γιατί όλα μετράνε, ακολουθήστε την τάση και εκτοξεύστε το τζίρο σας στα ύψη!

Extra SOS Tip! Μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε την ετικέτα με τα συστατικά και τις προδιαγραφές του προϊόντος που βρίσκεται στη συσκευασία. 

Ψάχνετε υλικά συσκευασίας για το κατάστημά σας;

Ανακαλύψτε στο site μας την τεράστια ποικιλία σε υλικά συσκευασίας χονδρικής πώλησης και εντυπωσιάστε τους πελάτες σας!