Σοκολάτα

Κατανάλωση σοκολάτας και παραγωγή : Στοιχεία που δεν ξέραμε!

κατανάλωση σοκολάτας

Η σοκολάτα είναι ένας πειρασμός στον οποίο λίγοι μπορούν να πουν όχι. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι εθισμένοι στην κατανάλωση σοκολάτας και δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς αυτήν. Υπάρχουν άνθρωποι που δεν φαντάζονται την υπόσταση του γλυκού χωρίς σοκολάτα. Η πλούσια γεύση της και η ισχυρή της αντιοξειδωτική της δύναμη κάνουν πολλούς να την καταναλώνουν χωρίς ενοχές και να την εντάσσουν ολοένα και περισσότερο στην καθημερινή τους διατροφή. Άλλωστε οι συνδυασμοί της σοκολάτας με φρούτα ή ξηρούς καρπούς απογειώνει το αποτέλεσμα και αυτό αποδεικνύεται από διάφορες επιστημονικές έρευνες.

Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί ποιες είναι οι χώρες με τη μεγαλύτερη παραγωγή σοκολάτας ανά τον κόσμο; Έχετε αναρωτηθεί ποιες είναι οι χώρες με τη μεγαλύτερη κατανάλωση σοκολάτας; Σε ποια θέση βρίσκεται η χώρα μας άραγε; Στο σημερινό άρθρο θα δούμε στοιχεία που αφορούν την παραγωγή αλλά και την κατανάλωση της σοκολάτας από την έγκυρη εταιρία statista.com.

Παραγωγή σοκολάτας: Σχεδόν όπως το φανταζόμασταν!

Η Γερμανία κατέχει την πρώτη θέση σε ό,τι αφορά την παραγωγή σοκολάτας. 1.300.000 τόνοι παρασκευάζονται στη διάρκεια ενός μόλις έτους. Δεύτερη έρχεται η Ιταλία με περίπου τη μισή παραγωγή που ανέρχεται στους 700.000 τόνους. Στην Τρίτη θέση θα συναντήσουμε τη Γαλλία και την Ολλανδία με 400.000 τόνους σε ένα έτος. 300.000 τόνους παράγει το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλους τόσους το Βέλγιο.

Από την παραγωγή στην κατανάλωση!

Δεν υπάρχει σύστημα στον οργανισμό μας στο οποίο να μην επιδρά θετικά η – πάντα με μέτρο – κατανάλωση της σοκολάτας. Όλα τα νέα δεδομένα που εμπλουτίζουν τις ευεργετικές ιδιότητες της σοκολάτας κάνουν τους καταναλωτές να την  αγαπούν ολοένα και περισσότερο. Ποιες είναι όμως οι χώρες με τη μεγαλύτερη κατά κεφαλήν κατανάλωση;

παραγωγή σοκολάτας

Στην πρώτη θέση βρίσκουμε φυσικά την Ελβετία. Ένας Ελβετός καταναλώνει σχεδόν 9 κιλά σοκολάτας σε όλη τη διάρκεια μιας χρονιάς. Μην ξεχνάμε ότι το πρώτο εργοστάσιο σοκολάτας στον κόσμο ιδρύθηκε στην Ελβετία το 1819. Η κατανάλωση σοκολάτας στην Ελβετία είναι τόσο έντονη που την κάνει να γίνεται το νούμερο ένα εθνικό προϊόν!

Η υπόλοιπη λίστα που αφορά την κατανάλωση σοκολάτας

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Αυστρία με 8,1 κιλά σοκολάτας σε ετήσια βάση και τρίτη η Γερμανία με 7,9 κιλά σοκολάτας. Στην τέταρτη και πέμπτη θέση βρίσκουμε το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία αντίστοιχα.

Παραδόξως, το Βέλγιο βρίσκεται αρκετά χαμηλότερα στην ίδια λίστα με μόλις 5,6 κιλά κατανάλωση σοκολάτας σε ετήσια βάση!

κατανάλωση σοκολάτας

Κατανάλωση σοκολάτας : Πού βρίσκεται η Ελλάδα;

Με έκπληξη παρατηρούμε ότι η χώρα μας …. απλά δεν υπάρχει στη λίστα. Η Ελλάδα σύμφωνα με πληροφορίες από διάφορες έρευνες καταναλώνει περίπου 2,5 κιλά σοκολάτας ετησίως.

Πανδημία κορωνοϊού: Αύξησε ή μείωσε την κατανάλωση της σοκολάτας;

Τα πρώτα δεδομένα δείχνουν ότι τα τελευταία δύο χρόνια μέσα στα οποία η πανδημία πλήττει όλον τον κόσμο, η κατανάλωση της σοκολάτας αυξήθηκε σε σημαντικό βαθμό. Πιο συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι οι λάτρεις της σοκολάτας αύξησαν την κατανάλωσή της κατά 4,2%.

Η πανδημία επιτάχυνε την ανάπτυξη του τομέα όχι μόνο σε επίπεδο κατανάλωσης σοκολάτας αλλά και σε επίπεδο αναζήτησης νέων εναλλακτικών μορφών αυτής. Η premium σοκολάτα αναπτύσσεται κατακόρυφα. Όσο οι καταναλωτές αναζητούν νέα προϊόντα, τόσο οι εταιρίες παραγωγής και διάθεσης θα ανταποκρίνονται στην ανάγκη αυτή και θα λανσάρουν νέες προτάσεις. Σοκολάτα χωρίς προσθήκη ζάχαρης, σοκολάτα χωρίς γλουτένη, βιολογικές σοκολάτες, σοκολάτα με πρωτεΐνη, σοκολάτα με φρούτα ή ξηρούς καρπούς κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος στις αναζητήσεις των καταναλωτών.

Φυσικά από εμάς, προτείνεται η κατανάλωση σοκολάτας με μέτρο και πάντα στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής. Με πανδημία ή χωρίς, η σοκολάτα σε κάθε της μορφή θα παραμένει στη λίστα των αγορών των καταναλωτών και θα συνεχίσει να λατρεύεται με μανία!

Ανακαλύψτε στο site μας την τεράστια ποικιλία σε σοκολατάκια χονδρικής πώλησης και εντυπωσιάστε τους πελάτες σας!

Πηγή: Πηγή: https://www.statista.com/chart/17736/eu-chocolate-production/

https:www.athensvoice.gr/economy/719318_ereyna-i-katanalosi-tis-sokolatas-kata-ti-diarkeia-tis-pandimias”https://www.statista.com/chart/17736/eu-chocolate-production/” target=”_blank” rel=”noopener”>https://www.statista.com/chart/17736/eu-chocolate-production/

https:Πηγή: https://www.statista.com/chart/17736/eu-chocolate-production/

https:www.athensvoice.gr/economy/719318_ereyna-i-katanalosi-tis-sokolatas-kata-ti-diarkeia-tis-pandimiashttp://www.athensvoice.gr/economy/719318_ereyna-i-katanalosi-tis-sokolatas-kata-ti-diarkeia-tis-pandimias” target=”_blank” rel=”noopener”>www.athensvoice.gr/economy/719318_ereyna-i-katanalosi-tis-sokolatas-kata-ti-diarkeia-tis-pandimias