Ζαχαρώδη

Λουκούμια : Δύσκολα θα αντισταθούν οι πελάτες σας!

λουκούμια

Τα λουκούμια είναι γνωστά και αγαπημένα γλυκίσματα σε όλον τον κόσμο. Φημολογείται ότι ήταν το αγαπημένο γλύκισμα του Ναπολέοντα και του Ουίνστον Τσόρτσιλ. Είναι παραδοσιακό και φημισμένο γλύκισμα της Τούρκικης κουζίνας. Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που λένε ότι η τέχνη μεταφέρθηκε και τελειοποιήθηκε από κατοίκους της Χίου στην Κωνσταντινούπολη. Στα αγγλικά λέγεται Turkish Delight, ενώ στα τούρκικα ήταν rahat hulkum. Στο σημερινό άρθρο θα σας αναφέρουμε διάφορα στοιχεία για τα λουκούμια που ενδεχομένως δεν γνωρίζατε! Θα σας παρουσιάσουμε τις προτάσεις της Relkon καθώς τους τρόπους να διαθέσετε το συγκεκριμένο προϊόν στο κατάστημά σας!

Το λουκούμι – Η ιστορία του

Η προέλευση των λουκουμιών είναι κάτι που συγχέεται ακόμη! Η τούρκικη λέξη lokum έχει αραβικές καταβολές, καθώς προέρχεται από τη λέξη rāḥat al-ḥulqūm που σημαίνει «άνεση στο λαιμό». Η τούρκικη εκδοχή ορίζει ότι η ονομασία προκύπτει από τις λέξεις lokma που σημαίνει μικρή μπουκιά. Λέγεται ότι το πρώτο ζαχαροπλαστείο που ξεκίνησε την παραγωγή λουκουμιών ήταν το 1777 στην Κωνσταντινούπολη. Η οικογενειακή επιχείρηση, σήμερα στην 5η γενιά της διατηρεί ακόμη το αρχικό όνομα.

Το λουκούμι περιείχε άμυλο και ζάχαρη στα πρώτα στάδια της παραγωγής του. Είχε εξ’ αρχής σχήμα μικρών κύβων και έχει διάφορες γεύσεις όπως αμύγδαλο, τριαντάφυλλο, μαστίχα και περγαμόντο. Σταδιακά, η παραγωγή επεκτάθηκε σε διάφορες χώρες αρχικά στη Μεσόγειο και τις Αραβικές χώρες και αργότερα στις υπόλοιπες ηπείρους.

λουκουμια χονδρικη

Τα λουκούμια στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, το λουκούμι εισήχθη τον 19ο αιώνα, με διάφορες περιοχές της Ελλάδας να εμπλουτίζουν την παραδοσιακή συνταγή με διάφορα μυστικά. Κάπως έτσι, σταδιακά το λουκούμι έγινε σημαντικό μέρος της ελληνικής παράδοσης. Ο πρώτος Έλληνας λουκουμοποιός είχε το όνομα «Σταματελάκης» και ίδρυσε τη λουκομοποιία του το 1837. Σήμερα, η Σύρος, η Πάτρα, οι Σέρρες και η Κομοτηνή είναι περιοχές της Ελλάδας που φημίζονται για τα λουκούμια τους. Στις Σέρρες θα βρούμε το τοπικό λουκούμι, τους λεγόμενους «ακανέδες», στην Κομοτηνή υπάρχει η ποικιλία «σουτσούκ λουκούμ», ενώ στην Κύπρο ξακουστά είναι τα «Λουκούμια Γεροσκήπου». Η παρασκευή των λουκουμιών, ειδικά στην αρχή ήταν ιδιαίτερα απαιτητική και απαιτούσε υπομονή και αρκετή γνώση. Ακόμα και σήμερα συνηθίζεται να σερβίρεται μαζί με τον καφέ αλλά και σαν ένα απλό κέρασμα μεμονωμένα.

λουκουμια

Ποια είναι η Sebahat, μια από τις μεγαλύτερες λουκομοποιίες παγκοσμίως

Στη Relkon περήφανα διαθέτουμε τα λουκούμια Sebahat στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για την απόλυτη ανατολίτικη πρόταση που έρχεται από τον Τούρκο παραγωγό Cavit Sebahat και το εργοστάσιο που διαθέτει στο Βέλγιο. Με 35 χρόνια εμπειρίας, σήμερα η εταιρία Sebahat προμηθεύει όχι μόνο ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά και την Ασία και χώρες της Αμερικής.

Σήμερα, διαθέτει πλήρως προηγμένη τεχνολογία στο εργοστάσιό της, που βρίσκεται στις Βρυξέλλες σε έκταση 10.500 τ.μ. και παράγει τεράστια γκάμα παραδοσιακών και ταυτόχρονα πρωτότυπων προϊόντων. Η Sebahat κάθε χρόνο εμπλουτίζει τη γκάμα των προϊόντων της με τις πιο ιδιαίτερες προτάσεις και προσανατολισμός της είναι να βελτιστοποιεί συνεχώς τη γραμμή παραγωγής της.

Γιατί να  προτιμήσετε λουκούμια Sebahat

Για να ακριβολογούμε, τα λουκούμια Sebahat δεν έχουν καμία σχέση με τα ελληνικά λουκούμια που όλοι ξέρουμε. Η διαφοροποίηση έγκειται στο γεγονός ότι τα συγκεκριμένα λουκούμια δεν περιέχουν την ποσότητα ζάχαρης που περιέχουν τα ελληνικά λουκούμια. Είναι τόσο γλυκά όσο ακριβώς πρέπει. Δεύτερον, περιέχουν ένα είδος ζελατίνης που έχει τη δυνατότητα να διατηρεί την υγρασία του λουκουμιού περισσότερο καιρό. Η υφή και η γεύση των λουκουμιών διατηρείται μετά το άνοιγμά τους για περισσότερο διάστημα σε σύγκριση με το ελληνικό λουκούμι. Μπορούμε εύκολα να πούμε ότι πρόκειται για μια πιο premium και γκουρμέ εκδοχή του λουκουμιού. Διαθέσιμοι 5 διαφορετικοί κωδικοί λουκουμιών Sebahat. Με φιστίκι, με αμύγδαλο, με τριαντάφυλλό και 2 ακόμη προτάσεις με επιπλέον mix γεύσεις βανίλια, μέντα, καραμέλα και φράουλα.

Πώς να τα στήσετε

Όποιο και να είναι το είδος του καταστήματός σας, μπορείτε να τα στήσετε είτε χύμα είτε σε συσκευασίες. Αν έχετε ζαχαροπλαστείο ή κατάστημα με ξηρούς καρπούς τοποθετήστε τα χύμα σε δίσκους ή προθήκες. Επιλέξτε σίγουρα 3 ή παραπάνω διαφορετικούς κωδικούς για να δώσετε την ποικιλία στον πελάτης σας. Εναλλακτικά, βάλτε τα μέσα σε συσκευασίες διάφανες και τοποθετήστε τα σε χώρο κοντά στο ταμείο.

Η χρήση τους μπορεί να είναι σαν δώρο ή κέρασμα για οποιαδήποτε περίσταση και σε οποιοδήποτε σπίτι. Πολύ συχνή είναι και η χρήση τους σαν κέρασμα σε γάμο ή βάπτιση. Συνηθίζουν να τοποθετούνται στα τραπέζια της δεξίωσης γάμου ή βάπτισης αλλά και στα candy bars, μιας και είναι ένα γλυκό που δεν απαιτεί ιδιαίτερες συνθήκες συντήρησης!

γεύσεις ανατολής

Επενδύστε σε κωδικούς που έχουν διαχρονική αλλά ταυτόχρονα αναλλοίωτη αυθεντικότητα και ζήτηση. Δώστε επιλογές στους πελάτες σας σε καλοκαιρινούς κωδικούς που έχουν χρήση σε διάφορες περιστάσεις! Επιλέξτε προϊόντα με πιστοποιήσεις και ταυτόχρονα πιστοποιημένους συνεργάτες για να αναδείξετε το κατάστημά σας και να διασφαλίσετε την ποιότητα στα προϊόντα σας!