Πολιτική Επιστροφών & Ακύρωση

Δικαίωμα υπαναχώρησης για αγορές από απόσταση

Σε περίπτωση αγορών που κάνετε από απόσταση (πχ. μέσω του διαδικτύου από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα www.relkon.gr μπορείτε να επιστρέψετε ένα προϊόν και να σας καταβάλλουμε το τίμημα αν μας κοινοποιήσετε γραπτώς μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο email: eshop@relkon.gr. Με την άσκηση της υπαναχώρησης υποχρεούστε να επιστρέψετε σε εμάς το προϊόν στην αρχική του άριστη κατάσταση (σφραγισμένο) στην οποία σας παραδόθηκε ή να μας παραδώσετε σαφείς και μη αμφισβητήσιμες αποδείξεις ότι το έχετε στείλει ασφαλώς εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την άσκηση του δικαιώματος υπαναχώρησης από εσάς και εντός της ίδιας προθεσμίας υποχρεούμαστε να σας επιστρέψουμε τυχόν ποσά που μας έχετε καταβάλλει χρησιμοποιώντας τον τρόπο καταβολής τον οποίο εσείς είχατε επιλέξει για να μας καταβάλετε το τίμημα. Στην περίπτωση που έχετε πληρώσει με κάρτα πληρωμής προβαίνουμε άμεσα στην εντολή προς τον εκδότη της κάρτας και δεν ευθυνόμαστε για τυχόν καθυστερήσεις πίστωσης του τιμήματος σε εσάς που δεν οφείλονται σε εμάς.

Ο πελάτης ευθύνεται για τυχόν μείωση της αξίας των αγαθών μόνο ως αποτέλεσμα της διαχείρισης των αγαθών άλλης πλην εκείνης που είναι αναγκαία για τη διαπίστωση της φύσης, των χαρακτηριστικών και της λειτουργίας των αγαθών. Δεν ευθυνόμαστε και δε θα αποζημιώσουμε πελάτη ούτε θα παράγει αποτελέσματα η υπαναχώρηση σε περίπτωση που έχει προκληθεί ζημία στα αγαθά από υπαιτιότητα του πελάτη ή σε περίπτωση χρήσης η οποία υπερβαίνει το αναγκαίο για τη διαπίστωση της φύσης, των χαρακτηριστικών και της λειτουργίας των αγαθών.

Σε κάθε περίπτωση τα προϊόντα που επιθυμείτε να επιστρέψετε πρέπει να συνοδεύονται από τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα και τα παραστατικά παραλαβής. Έχετε δικαίωμα επιστροφής του προϊόντος που έχετε κάνει αγορά από την ηλεκτρονική μας σελίδα μέσα σε 14 ημερολογιακές ημέρες από την έκδοση του τιμολογίου δελτίου αποστολής. Το προϊόν γίνεται δεκτό προς επιστροφή όταν βρίσκεται στην αρχική του κατάσταση, στην εργοστασιακή του συσκευασία χωρίς να υπάρχουν δείγματα παραβίασης της ταινίας ασφαλείας ή χρήσης του προϊόντος. Τα έξοδα αποστολής της επιστροφής του προϊόντος δεν καλύπτονται και επιβαρύνουν τον πελάτη.

Εξαιρέσεις από την υπαναχώρηση

Δεν δικαιούσθε άσκηση υπαναχώρησης σε Εποχιακά προϊόντα όπως π.χ. χριστουγεννιάτικα, πασχαλινά, Αγίου Βαλεντίνου, αποκριάτικα.

Ακύρωση Παραγγελίας

Χωρίς περιορισμό των διατάξεων περί Υπαναχωρήσεως για αγορές από απόσταση, η ακύρωση της παραγγελίας δύναται να γίνει στις κάτωθι περιπτώσεις:

• Πριν ολοκληρωθεί η παραγγελία, κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής διαδικασίας της παραγγελιάς μπορείτε να αφαιρέσετε τις ποσότητες των προϊόντων από το καλάθι σας.

• Σε περίπτωση που η ηλεκτρονική παραγγελία έχει ολοκληρωθεί και έχει εξοφληθεί, αλλά το προϊόν δεν έχει ακόμα αποσταλεί, οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να ακυρώσουν την παραγγελία τους εντός 3 εργάσιμων ημερών.
Για να προβείτε σε ακύρωση της παραγγελίας σας, παρακαλούμε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:
1) Στείλτε email στη διεύθυνση eshop@relkon.gr με Θέμα “Ακύρωση Παραγγελίας”.
2) Στο κείμενο του email αναγράψτε τον αριθμό της παραγγελίας και δηλώστε την επιθυμία σας για ακύρωση.
3) Αναφέρετε τον τραπεζικό λογαριασμό σας (IBAN) για τη διευκόλυνση της διαδικασίας επιστροφής χρημάτων.

Ένας από τους συνεργάτες μας θα επεξεργαστεί το αίτημά σας και θα σας ενημερώσει για την πρόοδο της ακύρωσης και την επιστροφή των χρημάτων σας.

• Μετά την παραλαβή του προϊόντος επικοινωνήστε μέσω της φόρμας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του δικτυακού τόπου https://relkon.gr/epikoinonia/, εξηγώντας το λόγο που επιθυμείτε την ακύρωση της παραγγελίας. Ένας συνεργάτης μας θα σας εξυπηρετήσει άμεσα και θα σας ενημερώσει για όλες τις επιλογές σας.