Κουφέτα

Συντήρηση κουφέτων : Οι κανόνες που κάθε επαγγελματίας πρέπει να ξέρει!

συντήρηση κουφέτων

Βρισκόμαστε λίγο πριν τη μέση του καλοκαιριού, ο υδράργυρος είναι στα ύψη, όπως και ο αριθμός των εκδηλώσεων για το 2023! Οι υψηλές θερμοκρασίες απασχολούν κάθε έναν που διοργανώνει εκδηλώσεις κυρίως ως προς το να διατηρηθεί σώο και αβλαβές οτιδήποτε βρίσκεται πάνω στα τραπέζια και τα candy bars! Στο σημερινό άρθρο θα σας μιλήσουμε αναλυτικά για τη συντήρηση κουφέτων και για όλα όσα πρέπει να τηρήσετε πιστά για να διατηρήσετε άψογη την υφή και εμφάνιση των κουφέτων σας τόσο στο κατάστημά σας όσο και στο χώρο της εκδήλωσης!

Οι  εκδηλώσεις διαδέχονται η μία την άλλη και ο περιορισμός στους προσκεκλημένους είναι ένα μακρινό, κακό όνειρο! Όλα μπορούν να γίνουν σωστά ώστε όσον αφορά τη συντήρηση κουφέτων να βγείτε ασπροπρόσωποι! Οι κανόνες είναι απλοί και βασικοί και ισχύουν τόσο εντός καταστήματος όσο και εκτός αυτού!

Κανόνας Νο1 : Διάρκεια ζωής κουφέτων

Τα κουφέτα φυσικά και έχουν συγκεκριμένη διάρκεια ζωής. Από τη στιγμή που θα παρασκευαστούν αντέχουν 18 με 24 μήνες. Επάνω σε κάθε κουτί κουφέτων αναγράφεται η ημερομηνία λήξης την οποία θα πρέπει να προσέχετε κάθε στιγμή. Μην χάσετε το κουτί, ακόμη και αν χρησιμοποιήσετε τα μισά κουφέτα για κάποια εκδήλωση. ‘Έτσι θα διασφαλίσετε την απόλυτη προστασία για τους καλεσμένους της εκδήλωσης που έχετε αναλάβει.

Κανόνας Νο2: Θερμοκρασία περιβάλλοντος και συντήρηση κουφέτων

Η ιδανική θερμοκρασία για την τέλεια συντήρηση κουφέτων δεν πρέπει να ξεπερνάει τους 25 °C.

συντήρηση κουφέτων

Θερμοκρασία άνω των 25 °C οδηγεί σε διαστολή του εσωτερικού του κουφέτου, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει ρήγματα στην εξωτερική επίστρωση της ζάχαρης. Αντίστοιχα, θερμοκρασία κάτω από 18 °C μπορεί να προκαλέσει συστολή στο εσωτερικό του κουφέτου και στη συνέχεια φθορά στην επίστρωση της ζάχαρης.

Για την τέλεια συντήρηση κουφέτων εντός καταστήματος προτιμήστε ένα δροσερό σημείο ή πολύ απλά μία βιτρίνα γλυκών που έχει ρυθμιζόμενη θερμοκρασία. Αν τοποθετήσετε τα κουφέτα εκτός βιτρίνας, φροντίστε να υπάρχει κλιματισμός που θα διατηρήσει τη θερμοκρασία σε ελεγχόμενα επίπεδα. Αν έχετε πρωινή εκδήλωση και πρέπει τα κουφέτα να τοποθετηθούν στο candy bar, φροντίστε αυτό να γίνει την τελευταία στιγμή για να διατηρηθούν αναλλοίωτα μέχρι την κατανάλωσή τους. Αν σκοπεύετε να τοποθετήσετε τις μπομπονιέρες στα τραπέζια της δεξίωσης, φροντίστε να το καθυστερήσετε όσο μπορείτε για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Crispo Info #1

Λάβετε υπόψιν τη διατήρηση της θερμοκρασίας ακόμα και όταν το κατάστημά σας θα είναι κλειστό και δεν θα λειτουργεί ο κλιματισμός. Τα ψυγεία και γενικότερα οι συσκευές σε λειτουργία αυξάνουν τα επίπεδα της θερμοκρασίας εντός του καταστήματος και είναι κάτι που δε θέλουμε!

κουφέτα

Crispo Info #2

Η μεταφορά από χώρο υψηλής θερμοκρασίας σε χώρο χαμηλής θερμοκρασίας δεν συνιστάται για κανέναν λόγο. Η απότομη μεταβολή θερμοκρασίας είναι καταστροφική για κάθε είδους τρόφιμο, πόσω μάλλον για τα κουφέτα!

Κανόνας Νο2 : Υγρασία περιβάλλοντος και συντήρηση κουφέτων

Τα κουφέτα χρειάζονται ξηρό και δροσερό μέρος για να μη χάσουν τη φρεσκάδα τους. Η αυξημένη υγρασία είναι πολύ εύκολο να απορροφηθεί από τους πόρους της επίστρωσης των κουφέτων κάτι που μπορεί να προκαλέσει το μούχλιασμα ή κιτρίνισμά τους. Αυτονόητο είναι τα κουφέτα να μην τοποθετηθούν για κανένα λόγο σε ψυγείο. Η υγρασία είναι αυξημένη και θα προκαλέσει ζημιά στα κουφέτα σας!

Για το κατάστημά σας προτιμήστε και πάλι μια βιτρίνα ιδανικά, που έχει τη δυνατότητα να ελέγχει την υγρασία κάθε στιγμή. Αν η εκδήλωση που διοργανώνετε γίνει σε κλειστό χώρο, συνήθως δεν υπάρχουν ζητήματα αυξομειώσεων υγρασίας. Αν πάλι είναι σε εξωτερικό χώρο, ελέγξτε την υγρασία ιδιαίτερα σε περίπτωση που η μέρα είναι βροχερή. Αν πρόκειται να βρέξει ή αν απλά έβρεξε πριν την εκδήλωση, θα συνιστούσαμε λίγη παραπάνω προσοχή!

Κανόνας Νο3: Έκθεση στον ήλιο

Ο ήλιος έτσι κι αλλιώς αποτελεί εχθρό στα περισσότερα τρόφιμα. Για την τέλεια συντήρηση κουφέτων μέχρι τη στιγμή που θα καταναλωθούν τα κουφέτα δεν πρέπει να εκτίθενται στον ήλιο. Τι σημαίνει αυτό; Η τοποθέτηση των κουφέτων σε βιτρίνα που εκτίθεται στον ήλιο ή η μεταφορά τους στο χώρο της δεξίωσης μέσα στο αυτοκίνητο, στο κάθισμα του συνοδηγού που εκτίθεται και εκείνο στον ήλιο μπορεί να είναι καταστροφική! Η σωστή συντήρηση κουφέτων γίνεται με συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Η άμεση ή έμμεση έκθεση στον ήλιο θα κάνει τα κουφέτα να ιδρώσουν και να λιώσουν.

Αν πρόκειται για candy bar γάμου ή βάπτισης που πρόκειται να είναι εκτεθειμένο στον ήλιο φροντίστε και πάλι τα κουφέτα Crispo να τοποθετηθούν την τελευταία στιγμή για να μείνει αναλλοίωτη η υφή τους.

Κανόνας Νο4: Άγγιγμα με τα χέρια και συντήρηση κουφέτων

Το συχνό άγγισμα με τα χέρια είναι απαγορευτικό για τη σωστή συντήρηση των κουφέτων. Τα γυμνά χέρια μπορούν να μεταφέρουν υγρασία και λιπαρότητα κάτι που δεν το θέλουμε. Αν πρόκειται για το candy bar, απλά αδειάστε στη γυάλα τα κουφέτα σας. Αν πρόκειται για μπομπονιέρες, καλό θα ήταν να φορέσετε γάντια μαγειρικής για να αποφύγετε την άμεση επαφή με τα κουφέτα και τη μεταφορά υγρασίας!

κουφετα

Τι κάνουμε εμείς στη Relkon για τη σωστή συντήρηση κουφέτων

Τηρώντας όλες τις προδιαγραφές, εμείς στη Relkon παραλαμβάνουμε από την κουφετοποιία Crispo τα κουφέτα μέσα σε αεροστεγείς συσκευασίες που μεταφέρονται μέσα σε αυστηρές συνθήκες συντήρησης. Στη συνέχεια, αποθηκεύουμε τα χαρτοκιβώτια με τα κουφέτα στο χώρο μας πάντα με απόλυτα ελεγχόμενη υγρασία και θερμοκρασία. Η μεταφορά των παραγγελιών μας στα σημεία πώλησης γίνεται με φορτηγά ψυγεία που διαθέτουν συντήρηση, για να διατηρηθούν αναλλοίωτα τα προϊόντα μέχρι τη στιγμή που οι επαγγελματίες συνεργάτες μας τα παραλαμβάνουν. Φροντίστε αντίστοιχα ο δικός σας χώρος αποθήκευσης και προβολής των κουφέτων να είναι απόλυτα ελεγχόμενος ως προς τους παραπάνω κανόνες! Έτσι θα μπορέσετε να πετύχετε την τέλεια συντήρηση κουφέτων και κατ’ επέκταση την τέλεια εκδήλωση που θα μείνει αξέχαστη!

Plus? Μην ξεχάσετε να ενημερώσετε τους πελάτες σας για τους παραπάνω κανόνες συντήρησης κουφέτων για να διασφαλίσετε το maximum εντυπωσιακό αποτέλεσμα!