Tips & συμβουλές
Ορθές πρακτικές συντήρησης & αποθήκευσης προϊόντων σοκολάτας και κουφέτων.
Η σωστή συντήρηση σοκολάτας και κουφέτων, αλλά και η αποθήκευσή τους είναι ιδιαίτερα σημαντικά, τόσο για τη διατήρηση της ποιότητας των προϊόντων, όσο και την ικανοποίηση των πελατών σας.
Συντήρηση σοκολάτας
Διατηρήστε την ποιότητα, αλλά και τη γεύση των προϊόντων σας!
Διατηρείτε τα προϊόντα σε θερμοκρασία 15-20°C. Επίσης, κρατήστε τη θερμοκρασία όσο γίνεται πιο σταθερή όλο το 24ωρο, με τις μικρότερες δυνατές διακυμάνσεις.
Προβλήματα αυξομειώσεων θερμοκρασίας:
- Λιπαρότητα στην επιφάνεια
- Υγρασιασμός του προϊόντος
- Αποχρωματισμός του προϊόντος
- Πιθανά ραγίσματα
Διατηρείτε τα προϊόντα σοκολάτας σε μέγιστη υγρασία 55-60% και αποφύγετε τα υψηλότερα επίπεδα υγρασίας διότι προκαλούν υγρασιασμό στη σοκολάτα.
Προστατέψτε τη σοκολάτα από την απευθείας έκθεση στον ήλιο καθώς το φως επηρεάζει τη γεύση και την υφή της σοκολάτας, με αποτέλεσμα να προκαλείται αποχρωματισμός.
Αποθηκεύστε τα προϊόντα σε χώρους χωρίς έντονες μυρωδιές, γιατί οι σοκολάτες απορροφούν εύκολα τις μυρωδιές, κάτι που αλλοιώνει τη γεύση τους.
Χρήσιμα tips:
- Μεταφορά των προϊόντων: Ειδικότερα κατά τους θερινούς μήνες, χρησιμοποιείτε οχήματα με κλιματισμό για τη συντήρηση σοκολάτας κατά τη μεταφορά.
- Αποθήκευση: Μην αποθηκεύετε τη σοκολάτα σε ψυγείο (0-4°C).
- Χρήση γαντιών: Χρησιμοποιείτε κατάλληλα γάντια για προστασία και ασφάλεια, καθώς και για την αποφυγή μολύνσεων.
Κουφέτα
Συντήρηση – αποθήκευση
Διατηρούμε τα προϊόντα σε θερμοκρασία μέχρι 25 °C και επιπλέον, φροντίζουμε για τη διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας στους αποθηκευτικούς χώρους καθ’ όλο το 24ωρο.
Προβλήματα αυξομειώσεων θερμοκρασίας:
- Λιπαρότητα στην επιφάνεια
- Υγρασιασμός του προϊόντος
- Αποχρωματισμός του προϊόντος
- Πιθανά ραγίσματα
Διατηρούμε τα κουφέτα σε ξηρό και δροσερό περιβάλλον, χωρίς υγρασία.
Αποφεύγουμε την απευθείας έκθεση στον ήλιο.
Αποφεύγουμε να εκθέτουμε & να αποθηκεύουμε τα προϊόντα σε χώρους με έντονες μυρωδιές.
Χρήσιμα tips:
- Μην τοποθετείτε τα κουφέτα σε ψυγείο. Η υγρασία μπορεί να επηρεάσει την ποιότητά τους.
- Κατά τη μεταφορά τους, βεβαιωθείτε ότι το μεταφορικό μέσο διαθέτει κλιματισμό και επίσης διατηρεί την επιθυμητή θερμοκρασία των 22°C.
- Τα κουφέτα που περιέχουν σοκολάτα είναι πιο ευπαθή στις μεταβολές θερμοκρασίας, αντίθετα με τα αμυγδάλου.
- Χρησιμοποιείτε κατάλληλα γάντια για προστασία και ασφάλεια και παράλληλα για αποφυγή μολύνσεων.
Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες;
Η ομάδα μας είναι έτοιμη να σας βοηθήσει με εξειδικευμένες συμβουλές!